De omgeving

Wat is er te doen

Harmelen is één van de mooiste plekjes in Nederland. U kunt echter niet alleen genieten van de omgeving en de natuur, maar er zijn ook talloze andere activiteiten te ondernemen.

Verken één van de mooiste gebieden van Nederland

Kasteel de Haar

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren. De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven.

Kaas experience Woerden

Van oudsher brengen boerenfamilies hun verse producten naar Woerden. Deze traditie is nog steeds te beleven in de historische kern van de stad. Dankzij de innige band met het platteland vindt u op de gezellige boerenmarkten een veelzijdigheid aan verse streekproducten. Woerden is aan het groeien tot dé marktplek in de regio. Hier kunt u een heerlijk dagje boodschappen doen in een pittoreske stadje.

Molen De Windhond

Molen de Windhond is een historische en waardevol kenmerk voor de stad Woerden. De Windhond is een ronde stenen molen die in 1755 in Woerden is gebouwd. Vandaag de dag is de molen goed onderhouden en is het een belangrijk onderdeel van het stadsgezicht.

Beleef Woerden

Ontdek de mooiste plekjes en activiteiten van Woerden en omgeving. Op de website van ‘Ontdek Woerden’ ontdekt u ook de verschillende wandel- en fietsroutes.

Buitenplaats Kameryck

Op een steenworp afstand van zowel Utrecht als Amsterdam en toch op het karakteristieke Hollandse platteland ligt Buitenplaats Kameryck – een ideale locatie om even aan de waan van alledag te ontsnappen.

Máximapark

Het Máximapark is een bijzonder park aan de westkant van Utrecht, tussen Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Het park is zowel levendig als rustgevend – en bijna zo groot als de binnenstad van Utrecht!

Hoeve Rijlaarsdam

Bij Hoeve Rijlaarsdam Galerie & Beeldentuin vindt u in de galerie een bijzondere collectie schilderijen van 19e en 20e eeuwse meesters en hedendaagse (modern) kunst. Daarnaast is er een grote collectie bronzen beelden en sculpturen van keramiek en glas, niet alleen in de galerie maar vooral in de 2 hectare fraai aangelegde beeldentuin met vijvers.

De Dom

De Domtoren heeft een hoogte van 112 meter, is het hoogste gebouw van Utrecht en de hoogste kerktoren van heel Nederland. Ooit zat de toren namelijk vast aan de Domkerk, maar na een heftige zomerstorm in 1674 stortte het middenschip van de kerk in. Sindsdien staan de bouwwerken een stukje uit elkaar.

Het Groene Hart van Holland

Geniet van de oase aan rust, ruimte en natuur in dit prachtige groene gebied tussen de steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam, midden in de Randstad. Wandel en fiets door de polders en vaar over de Hollandse Plassen. Nodig vrienden of familie uit voor een sportief arrangement, culinaire evenement of een workshop op een (kaas)boerderij. Beleef het landleven en proef de boerenkaas in de Cheese Valley en andere oer-Hollandse streekproducten uit het Groene Hart!

Oudewater en de Heksenwaag

Bezoekers uit de hele wereld komen al zo’n honderd jaar naar de Waag in Oudewater. Ze gaan op de weegschaal staan en ontvangen een certificaat. Al in de 16e eeuw vond deze weging plaats. Toen was dat van levensbelang: mensen werden beschuldigd van toverij en belandden op de brandstapel. Keizer Karel V gaf Oudewater als enige plaats in Europa het privilege voor een eerlijk weegproces. Niemand werd er vanwege dit bijzondere recht ooit tot heks veroordeeld!

Waar zit wat?